Колаборантці з деокупованої Стельмахівки покарання уникнути не вдасться

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України, яка брала участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Луганщині.

Слідством встановлено, що у вересні 2022 року, під час окупації території Луганщини, 50-річна мешканка с. Стельмахівка Сватівського району, взяла участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Луганської області шляхом організації здійснення голосування поза межами виборчої дільниці за місцем проживання мешканців вказаного села. Наразі цей населений пункт є деокупованим.

Обвинуваченій інкриміновано посягання на територіальну цілісність та недоторканність України та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Правоохоронці в жовтні затримали жінку відповідно до ст. 208 КПК України.

Обвинувальний акт для розгляду направлено до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

За протиправні дії закон передбачає покарання – від 5 до 10 років ув’язнення та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

You may also like...