Колишньому керівнику Держслужби у справах ветеранів та учасників АТО повідомлено про підозру у сприянні розкраданню 22 млн. грн. бюджетних коштів

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у  місті Києві, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури повідомили про підозру колишньому голові Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367  Кримінального кодексу України). Наразі вирішується питання про обрання стосовно нього запобіжного заходу. Про цей йдеться в повідомленні прес-служби ДБР.

Слідчими ДБР встановлено, шо у 2015 році Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників АТО було укладено договори з суб’єктами господарської діяльності про фінансування за бюджетні кошти заходів з психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО.

1

Керівники згаданих суб’єктів господарювання, з метою привласнення бюджетних коштів, надали завідомо неправомірні відомості в актах приймання-передачі наданих за договорами послуг. Зокрема, було вказано недостовірні дані щодо кількості учасників АТО, яким нібито було надано послуги з психологічної реабілітації, а також щодо обсягу таких послуг.

За даними слідства, колишній голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, проявляючи службову недбалість, не здійснив жодних належних заходів для перевірки достовірності відомостей, зазначених в актах приймання-передачі наданих послуг, та затвердив їх.

Таким чином, екс-керівник відомства тривало не виконував свої службові  обов’язки належним чином. Цим самим він фактично сприяв можливості привласнення  бюджетних коштів у сумі понад 22 млн грн, виділених для реалізації бюджетної програми з реабілітації військових. Варто наголосити, що посада підозрюваного належить до посад державної служби категорії А.

2

Наразі слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, спільно зі співробітниками Служби безпеки України проводяться санкціоновані обшуки за місцями проживання осіб, причетність яких до вказаних правопорушень перевіряється.

You may also like...