Киянин відповідатиме за домашнє насильство щодо вітчима

Чоловік систематично погрожував фізичною розправою своєму вітчиму, принижував та кидався з кулаками на нього. За вчинене порушнику загрожує до двох років позбавлення волі.

В лютому поточного року до Шевченківського управління поліції із заявою звернувся місцевий мешканець, та повідомив, що його пасинок за місцем спільного проживання вчиняє відносно нього домашнє насильство. На місце події оперативно виїхала мобільна група з протидії домашньому насильству, яка задокументувала правопорушення.

Як розповіла слідча Шевченківського управління поліції Любов Єчина, ми встановили, що фігурант систематично вчиняє домашнє насильство відносно свого вітчима:

«На кривдника складали протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення – вчинення домашнього насильства та рішеннями Шевченківського районного суду м. Києва його було визнано винним. Також щодо нього було винесено термінові заборонні приписи та судом направлено на проходження програми для кривдників на строк три місяці. Однак, не зважаючи на проведену профілактичну роботу, його поведінка в сім’ї не змінилася і він продовжував вчиняти домашнє насильство. Тож у подальшому за даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство».

У ході досудового розслідування правоохоронці зібрали достатню кількість доказів та під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомили 42-річному фігуранту про підозру. За скоєне раніше судимому киянину загрожує до двох років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...