Менеджмент ПАТ «Банк «Богуслав» судитимуть за розкрадання ₴21,6 млн.

Прокуратурою міста Києва затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно трьох посадових осіб ПАТ «Банк Богуслав» та головного економіста НБУ, яких підозрюють у завданні збитків фінустанові у особливо великих розмірах.

Згідно з матеріалами слідства, між ПАТ «Банк Богуслав» та комерційною структурою, «підконтрольною» вказаним посадовим особам, був укладений кредитний договір на суму понад 21,6 млн гривень, а в якості застави передано неіснуюче майно у вигляді промислового обладнання. Незважаючи на відсутність заставного майна, заступником голови правління банку, який діяв у змові з заступником начальника Управління корпоративного бізнесу банку та начальником служби безпеки, на рахунки підконтрольної компанії були перераховані 21,6 млн гривень.

На изображении может находиться: на улице

Внаслідок неповернення кредитних коштів комерційною структурою та відсутністю заставного майна, що забезпечувало б їх повернення, ПАТ «Банк Богуслав» було завдано збитків на вищезазначену суму.

За результатами досудового розслідування, яке проводило СУ ГУ НП в м. Києві під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва, посадовим особам банку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Крім того, повідомлено про підозру головному економісту Нацбанку України, який підписав акт перевірки заставного майна, незважаючи на його відсутність, за ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Наразі після ознайомлення підозрюваних та їх захисників з матеріалами кримінального провадження, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

З метою відшкодування збитків, заподіяних злочином, прокурором в інтересах держави в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у кримінальному провадженні заявлено цивільний позов на вищезазначену суму.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...