Мешканця Миколаївщини підозрюють в інсценуванні розбійного нападу

Щоб не віддавати борги, чоловік повідомив в поліцію, що на нього напали та відібрали 600 тисяч гривень. Для реалістичності завдав собі тілесних ушкоджень. За неправдиве повідомлення про вчинення злочину та введення в оману правоохоронців йому загрожує до двох років ув’язнення.

26 травня близько 01:30 до поліції Вітовського району звернувся 44-річний мешканець одного з сіл, який повідомив, що став жертвою розбійного нападу. Прибувши на місце події, зі слів потерпілого, правоохоронці дізнались наступне: вночі чоловік повернувся додому з відрядження та привіз гроші. Почувши гавкіт собак, він вийшов на подвір’я та отримав удар по голові, від чого втратив свідомість. Прийшовши до тями, заявник виявив, що з будинку зникли близько 600 тисяч гривень. Також громадянин вказав, що зловмисник був одягнений у чорну спортивну кофту, світлі кросівки, а на обличчі була медична маска.

Перше, на що звернули увагу поліцейські, це те, що на території домоволодіння потерпілого встановлені камери відеоспостереження, проте саме момент нападу вони чомусь не зафіксували. Також правоохоронцям стало відомо, що розбій на чоловіка був скоєний у день, коли він мав повернути борг трьом знайомим, який загалом становить саме ту суму, яку забрав нападник. Натомість походження привезених із відрядження грошей постраждалий пояснити не зміг (як заробив, від кого отримав).

Коли у своїх показах заявник зовсім заплутався, він зізнався, що інсценував розбійний напад сам на себе, щоб відстрочити повернення грошей на декілька місяців, аби мати змогу їх дістати. Для того, щоб усе виглядало реалістично, чоловік навіть завдав собі травмувань.

За погодженням із прокуратурою місцевому мешканцю повідомлено про підозру у вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 383 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину» та ч. 1 ст. 384 КК України «Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу». Йому загрожує покарання від виправних робіт до позбавлення волі на строк до двох років.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

You may also like...