На Буковині засуджено за зловживання службовим становищем посадовців Державної податкової інспекції

Шевченківський райсуд м. Чернівці за результатами підтримання публічного обвинувачення військовою прокуратурою Західного регіону України у кримінальному провадженні визнав винними працівників Державної податкової інспекції у м. Чернівці – начальника управління та начальника відділу у зловживанні службовим становищем (ч. 1 ст. 364 КК України).

У суді військовою прокуратурою доведено, що в грудні 2015 року вказані особи, діючи за попередньою змовою, висунули підприємцю незаконну вимогу про необхідність передання неправомірної вигоди для управління ДПІ у м. Чернівці у вигляді комп’ютерної техніки на загальну суму 65,1 тис грн. У разі оплати зазначених коштів, вони, використовуючи своє службове становище, пообіцяли, що результати перевірки додержання вимог податкового законодавства у вказаного підприємця будуть лояльними до нього.

Суд врахував усі обставини, наведені прокурором, та засудив кожного з них до 1 року позбавлення волі, з позбавленням права 1 рік обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій, та з накладенням штрафу.

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

You may also like...