На Дніпропетровщині на хабарі у 47 тис гривень викрито посадову особу підприємства

Нікопольською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди особою для себе в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Так, керівник підприємства, яке надає послуги з оформлення ліцензій на виконання будівельних робі в м. Дніпро, вимагала від суб’єкта господарської діяльності грошові кошти в сумі 50 тис грн за сприяння у вирішенні питання щодо отримання останніми ліцензії на виконання будівельних робіт категорії СС3, мотивуючи це тим, що має вплив на посадових осіб Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

22 січня 2019 року Нікопольською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Управління захисту економіки в області та СВ Нікопольського ВП ГУ НП в області жінку було викрито під час одержання частини цієї суми у понад 47 тис грн.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення вказаній особі про підозру у вчиненні вказаного злочину та обрання їй запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування та проводяться першочергові слідчі дії.

За матеріалами прес-служби прокуратури Дніпропетровської області

You may also like...