На Дніпропетровщині поліцейського викрили в отриманні хабара та підкупі посадовця поліції

Інспектор сектору ювенальної превенції поліції Кривого Рогу вимагав десять тисяч гривень неправомірної вигоди за непритягнення неповнолітнього до адміністративної відповідальності. До корупційної “оборудки” він  намагався долучити свого керівника, запропонувавши п’ять тисяч гривень «винагороди».

До Дніпропетровського управління ДВБ Нацполіції надійшла інформація про неправомірні дії співробітника поліції. Встановлено, що  35-річний інспектор сектору ювенальної превенції одного з відділень поліції Кривого Рогу вимагав у жінки неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч гривень. Саме за таку суму фігурант пообіцяв вирішити питання щодо непритягнення до адміністративної відповідальності її неповнолітнього сина.

Крім цього, хабарник запропонував своєму керівнику, начальнику сектору превенції, половину цієї суми за погодження висновку перевірки. Про подію посадовець поліції повідомив до Дніпропетровського управління ДВБ НПУ.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки поліції  слідчі обласної прокуратури внесли відомості до ЄРДР за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Згодом матеріали були передані за підслідністю до територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтава.

Правоохоронці задокументували факт передачі десяти тисяч гривень на банківський рахунок довіреної особи хабарника. Після цього працівники УДВБ НПУ, слідчі ДБР, під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури, затримали 35-річного поліцейського під час передачі частини обіцяної суми посадовцю поліції. Гроші вилучено.

Готується оголошення про підозру фігурантові. За корупційні оборудки поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...