На додаток до адміністративної відповідальності — кримінальна: порушник ПДР намагався підкупити поліцейських

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 49-річному чоловіку в пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України).

За даними слідства, 7 січня цього року близько 17 години патрульні поліцейські в Харкові зупинили автомобіль «KIA Cerato» — водій зазначеного авто, рухаючись по пров. Привокзальному, під час повороту наліво не увімкнув покажчик повороту, чим порушив п. 9.2 Правил дорожнього руху України.

Щоб уникнути відповідальності за скоєння адміністративних правопорушень, передбачених ст. 130 КУпАП України, водій вирішив підкупити поліцейських і запропонував їм 10 тисяч гривень.

Патрульні від такої пропозиції відмовились і повідомили про цей факт диспетчеру лінії «102», і в подальшому водію було повідомлено про підозру.

Досудове розслідування проводить СВ ВП № 1 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...