На Донеччині викрито конвертцентр на 300 млн. грн.

Службовці ГУ ДФС у Донецькій області в результаті проведених обшуків припинили діяльність організованої групи осіб, яка надавала послуги підприємствам реального сектору економіки Донецької області з ухилення від сплати податків та переведення безготівкових коштів у готівку.

Правоохоронці встановили, що зазначена група протягом 2019-2020 років через підконтрольні їм підприємства з ознаками «фіктивності» надавала послуги з конвертації грошових коштів із безготівкової форми в готівкову, документального прикриття безтоварних операцій, незаконного формування податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки, зареєстрованим на території Донецької області.

Нет описания фото.

З метою прикриття протиправної діяльності учасники групи створили та використовували близько 26 суб’єктів господарської діяльності.
Протягом 2019-2020 років зазначеними підприємствами зареєстровано податкові накладні з ознаками «підміни номенклатури товару» на загальну суму ПДВ понад 60 млн. грн.

Загальний обсяг грошових коштів за 2018-2020 роки із використанням реквізитів транзитних підприємств склав понад 300 млн. грн.

Всі виявлені в ході проведення слідчих дій речі та документи долучені до матеріалів кримінального провадження в якості речових доказів.
На даний час проводиться комплекс оперативних та слідчих заходів по збору та закріпленню доказів злочинної діяльності фігурантів та встановлення інших осіб причетних до незаконної діяльності.

Державна фіскальна служба України

You may also like...