На Донеччині затримали злочинну групу за розбійний напад на підприємця

Троє осіб у масках проникли до приватного будинку в Краматорську, побили та зв’язали господаря й заволоділи великою сумою грошей і виробами із золота. Співробітники управління стратегічних розслідувань поліції Донецької області затримали учасників угруповання, влаштувавши засідку на блокпості під Маріуполем. У фігурантів вилучено частину викраденого.

Спецоперація відбулася за участі працівників слідчого управління і Краматорського відділу поліції, роти патрульної поліції особливого призначення «Чернігів» за процесуального керівництва прокуратури.

Повідомлення про розбійний напад на будинок підприємця, власника фермерського господарства, надійшло до Краматорського відділу поліції в суботу, 11 квітня, близько 5.30. Встановлено, що нападники проникли в оселю шляхом віджиму пластикового вікна.

Коли на шум вийшов господар, зловмисники збили його з ніг, побили руками та ногами, спричинивши численні травми голови й тіла. Чоловіка зв’язали, забрали у нього ключі від сейфа, звідки викрали 70 тисяч доларів, 200 тисяч гривень, ювелірні вироби із золота загальною вагою близько 200 г. Втекли на автомобілі ВАЗ.

Поліцейські відпрацювали всі можливі шляхи відходу нападників і встановили усі автомобілі, що рухалися у вказаний час на цих ділянках дороги. Також було опитано жителів району, перевірено алібі раніше судимих осіб.

Оперативники управління стратегічних розслідувань з’ясували, що злочинна група постійно пересувається, намагаючись уникнути відповідальності. Було встановлено, що фігуранти переховуються у Запорізькій області та звідти направляються до Маріуполя.

Поліцейські вирахували шлях підозрюваних і підготували пастку на одному з блокпостів, пропустивши їх крізь інші. Коли втікачі спокійно проходили перевірку, поліція блокувала автомобіль і всіх чотирьох було затримано. До складу угруповання входили четверо місцевих мешканців Донецької області, один з яких – раніше судимий.

У нападників вилучено частину викрадених грошей і золоті ювелірні вироби. Майно буде повернено законному власнику.

Дії фігурантів кваліфіковано за ч.4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах). Санкція статті – до 15 років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування та обшукові заходи. Поліцейські перевіряють затриманих на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.

Відділ комунікації поліції Донецької області

You may also like...