На хабарі у 10 тисяч гривень затримано двох співробітників поліції Полтавщини

За непритягнення до кримінальної відповідальності особи за вчиненння крадіжки поліцейські вимагали 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

На передачі коштів їх затримали працівники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі ДБР, під процесуальним керівництвом ГПУ та прокуратури області, за сприяння ГУНП у Полтавській області.

Полтавським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було встановлено факт причетності до неправомірних дій окремих співробітників Кобеляцького відділу поліції Полтавщини. Два оперуповноважені сектору кримінальної поліції були викриті на вимаганні хабара. За можливість уникнення відповідальності за крадіжку чоловік мав би «сплатити» поліцейським 10 тисяч гривень.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтава, розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Кошти у повному обсязі капітани поліції одержали під час зустрічі зі своїм “клієнтом”, однак, відразу були затримані спільними діями працівників Полтавського УДВБ НПУ, ДБР, під процесуальним керівництвом прокуратури. Предмет хабара вилучено.

Готується оголошення підозри поліцейським та клопотання про обрання запобіжного заходу. За корупційні дії затриманим загрожує позбавлення волі на строк від 5 років.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...