На Кіровоградщині поліцейського заарештували за хабарництво

Оперативники внутрішньої безпеки поліції викрили поліцейського сектору реагування патрульної поліції на систематичному вимаганні хабарів з місцевого жителя за неперешкоджання у перевезенні деревини. Під час затримання патрульний намагався втекти.

Оперативникам Кіровоградського управління ДВБ НПУ стала відома інформація про вимагання неправомірної вигоди окремими співробітниками Маловисківського відділку поліції за неперешкоджання у перевезенні деревини. Причетним до корупційних дій виявився поліцейський сектору реагування патрульної поліції. За непритягнення до адміністративної відповідальності він систематично вимагав з мешканця району гроші.

Нет описания фото.

Слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області, за матеріалами внутрішньої безпеки поліції розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Під передачі частини неправомірної вигоди – 3 тисячі гривень – співробітника СРПП затримали працівники УДВБ НПУ, ДБР та прокуратури. Щоправда, патрульний намагався втекти з місця злочину на власному автомобілі і позбутись речових доказів.

Поліцейському вже оголошено про підозру. Суд відправив його під варту, з правом внесення застави у розмірі 168 тисяч гривень. За вчинення кримінального правопорушення фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від 5-10 років.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...