На Кіровоградщині за матеріалами СБУ засуджено антиукраїнського Інтернет-агітатора

За матеріалами Служби безпеки України Олександрійський районний суд Кіровоградської області засудив до позбавлення волі антиукраїнського Інтернет-агітатора.

Співробітники спецслужби встановили, що місцевий житель публікував у заборонених соціальних мережах матеріали із закликами до масових заворушень та збройного протистояння з правоохоронними органами. Також зловмисник закликав приєднуватися до незаконних збройних формувань так званої «Новоросії».

У квітні 2017 року оперативники спецслужби затримали агітатора за місцем проживання в одному з населених пунктів Кіровоградщини.

У 2015 році зловмисник вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин та був засуджений до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком три роки.

Під час проведення санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили у затриманого комп’ютерну техніку та інші предмети, що підтверджують його протиправну діяльність.

Суд визнав зловмисника винним у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді чотирьох з половиною років позбавлення волі.

Вирок набув законної сили.

Прес-центр СБ України

You may also like...