На Кіровоградщині засудили жінку, яка вбила качалкою брата

Світловодський міськрайонний суд визначився із покаранням для жінки, яка дерев’яною качалкою вбила брата

Про це інформує Златопіль.

“Під час сварки у підозрюваної виникла реакція на протизаконне насильство зі сторони потерпілого. Перебуваючи в стані сильного душевного хвилювання, у якому обвинувачена не могла передбачити наслідки своїх дій, нанесла 6 ударів дерев’яною палицею по голові та кистям рук потерпілого”, – повідомляється в судовій ухвалі.

Усвідомлюючи, що чоловік знаходиться в лежачому положенні на підлозі та не чинить опору, жінка нанесла два удари палицею по його голові.

Від отриманих травм потерпілий помер на місці пригоди.

В судовому засіданні обвинувачена свою провину в умисному вбивстві брата визнала у повному обсязі. Пояснила, що загиблий постійно вчиняв насилля щодо неї та їхньої матері. Його боялись всі сусіди.

Всі події трапились взимку вночі. Напередодні брат зателефонував їй та попросив прибрати у будинку. Вона погодилась та почала прибирати. Чоловік виходив з будинку, а потім повертався. Весь день говорив, що вб’є її та доб’є матір. Вона хотіла залишитися у будинку, щоб закінчити прибирання. Потім побачила, що брат іде до неї з ножем. Вона у свою чергу вдарила його качалкою. Коли наносила удари, то думала лише за те, щоб вискочити з будинку на вулицю. Не думала, що від цих ударів може настати його смерть.

Суд визнав жінку винною та призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років. Строк відбування покарання вирішено рахувати з моменту затримання. Зарахувати у строк відбування покарання строк попереднього ув’язнення з розрахунку: один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі та враховуючи повне фактичне відбуття обвинуваченою призначеного покарання, обмежитись відбутим строком.

You may also like...