На Київщині бухгалтера відділу освіти судитимуть за привласнення матеріальних цінностей

Рокитнянським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу освіти Кагарлицької районної державної адміністрації, яка будучи службовою особою, наділеною адміністративно-господарськими функціями, шляхом зловживання службовим становищем, упродовж 2017-2018 років здійснила привласнення чужого майна, яке перебувало у її віданні, а саме талонів на дизельне пальне об’ємом 18 175 літрів на загальну суму 415 264 гривень.

Дії особи кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 КК України, тобто привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах.

У разі доведення вини у вчиненні злочину особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокуратура Київської області

You may also like...