На Коломийщині затримали чоловіка за розбійний напад на відділення пошти

Працівники поліції Прикарпаття провели комплекс оперативно-розшукових заходів та встановили місцезнаходження підозрюваного у розбої на відділення «Нової пошти» на Коломийщині. Як виявилося, нападник – мешканець сусіднього села. Зловмисника затримано і повідомлено про підозру, а причетність ще одного правопорушника – встановлюється слідством.

Розбій стався 13 січня о 19:10 у селі Коршів. Правоохоронці негайно виїхали на місце події та встановили, що невідомий чоловік у балаклаві підбіг до відділення пошти, коли працівниця збиралася зачиняти вхідні двері. Зловмисник увірвався всередину приміщення, пригрозив 21-річній касирці предметом, який схожий на пістолет і вимагав гроші. Працівниця віддала зловмиснику 18 тисяч гривень з каси, після цього чоловік втік у невідомому напрямку, а жінка викликала поліцію. Сама ж працівниця від рук зловмисника не постраждала.

20 січня співробітники Управління карного розшуку і слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області спільно з працівниками Коломийського відділу поліції затримали 21-річного зловмисника, мешканця Коломийського району. За його місцем проживання проведено ряд обшуків, в ході яких вилучено кошти, банківські картки, мобільні телефони, одяг, взуття, предмет, який схожий на пістолет. Заходи відбувалися за процесуального керівництва Коломийської прокуратури.

За цим фактом слідчі поліції Івано-Франківщини розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. За вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Також затриманого поліцейські підозрюють у вчиненні чотирьох крадіжок з проникненням у житло, вчинених у грудні 2020 року і січні 2021 року.

Додамо, що слідчі з’ясовують причетність до злочину ще одного зловмисника. Тривають оперативно-розшукові заходи.

Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини

***

Коментар Нової пошти

Ввечері 12 січня до відділення Нової пошти у селі Коршів Коломийського району Івано-Франківської області зайшов чоловік і, погрожуючи зброєю працівниці відділення, викрав гроші з каси. В результаті інциденту ніхто не постраждав, жодної посилки не було пошкоджено. Після інциденту працівниці відділення в якості психологічної підтримки було надано декілька додаткових днів відпочинку для відновлення. Зараз вона почувається добре та вже повернулася до роботи.

Завдяки камерам відеоспостереження, якими було оснащене відділення та оперативним свідченням працівників Нової пошти, правоохоронцям вдалося встановити особу зловмисника та затримати його. Наразі триває судове провадження.

You may also like...