На Київщині судитимуть членів ОЗГ, які підробляли дипломи та документи для виїзду чоловіків за кордон

Правоохоронці скерували обвинувальний акт до суду. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Обвинувачених викрили минулого року оперативники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Встановлено, що організували «бізнес» неодноразово судимий за підробку документів киянин та його співмешканка. До протиправних дій вони залучили ще кількох мешканців Київщини.

Використовуючи спеціальну техніку, зловмисники виготовляли підроблені документи, що дозволяють військовозобов’язаним безперешкодно виїхати за кордон, а також фіктивні дипломи навчальних закладів з голографічними елементами та відтисками печаток відповідних установ.

Один з членів групи створив та адміністрував кілька веб-ресурсів для продажу «продукції» на території України.

Поліцейські провели понад 30 обшуків. Вилучено комп’ютерну техніку, документи та спеціальне обладнання, яке використовувалося у протиправній діяльності, зокрема – понад 3 тисячі фальшивих печаток та кліше.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт скеровано до суду за ч. 3 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів, вчинені організованою групою); ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...