На Львівщині чиновника-хабарника затримали «на гарячому»

У переддень Нового року, коли всі займаються святковими клопотами та подарунками рідним, зажадав “подаруночка під ялиночку” і чиновник Державного архітектурно-будівельного контролю міста Стрия, що на Львівщині. Начальника відділу ДАБК було затримано слідчими ДБР спільно з оперативниками СБУ Львівщини.

За версією слідства, чиновник вимагав $4000 хабаря у приватного підприємця нібито за “вирішення питання” щодо введення в експлуатацію нежитлового приміщення площею 790 м. Подумавши деякий час, начальник відділу органу, який мав би контролювати законність та дотримання нормативів у сфері архітектури та будівництва, вирішив збільшити суму хабаря до $5500, з чим його і було затримано.

На изображении может находиться: один или несколько человек

Відомо, що чиновник не дуже переймався конспірацією та вирішив отримати неправомірну вигоду прямо в приміщенні Центру надання адміністративних послуг міста Стрия. Погодьтеся, це ж дуже зручно і за принципом “одного вікна” – отримав дозвіл і тут же на місці, прямо в адміністративному приміщенні “оплатив” роботу чиновника з надання дозволу, та й “обмінки” шукати не слід, зразу ж у “зручній” валюті.

Цікаво, що в ході проведення обшуку у службовому кабінеті чиновника було вилучено грошових коштів на загальну суму $12300. Шляхом нехитрих підрахунків журналісти газети “Високий замок”, що висвітлювали подію, могли порахувати, що день у чиновника виявився плідним.

Слідчі ДБР повідомили затриманому про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 ККУ – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Слідство триває. З його результатами ми обов’язково ознайомимо вас. Слідкуйте за новинами.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Державне бюро розслідувань

You may also like...