На одержанні хабара затримали двох одеських поліцейських (фото)

За непритягнення до кримінальної відповідальності за зберігання марихуани двоє співробітників Управління поліції охорони вимагали «відкупні» у мешканця Одещини. За сприяння керівництва обласного УПО напарників затримали «на гарячому» та вже помістили до ізолятора тимчасового тримання.

До працівників Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України надійшла оперативна інформація про окремих співробітників одного з підрозділів поліції області. Зокрема, два сержанти поліції Управління поліції охорони в Одеській області були викритті у корупційних діях.

На изображении может находиться: 1 человек, стоит и на улице

За непритягнення до відповідальності місцевого мешканця за зберігання ним наркотичного засобу – марихуани – поліцейські забажали три тисячі доларів США. Крім того, співробітники поліції дали чоловікові поліетиленовий пакунок з марихуаною, щоб він передав знайомому для подальшого його викриття поліцейськими і вимагання коштів за уникнення покарання.

На изображении может находиться: 4 человека

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві, під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

На изображении может находиться: трава и на улице

Хабар співробітники поліції охорони одержували частинами. На передачі чергового траншу – 400 доларів США – 21-річного молодшого інспектора та 29-річного поліцейського водія затримали спільними діями працівників Одеського управління ДВБ НПУ, ДБР, за процесуального керівництва обласної прокуратури та принципової позиції керівництва УПО в Одеській області.

Кошти у поліцейських вилучено, напарників затримано в порядку ст.208 КПК України. Готується оголошення їм про підозру та подання до суду про обрання запобіжного заходу. За злочинні дії затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...