На Рівненщині припинено незаконне виробництво спирту об’ємом близько 20 000 літрів на добу

Співробітники Офіс великих платників ДФС, за матеріалами зібраних у ході комплексу оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Спирт» встановили, що протягом 2019 – 2020 років, службові особи одного з підприємств, використовували надлишкові виробничі потужності для тіньового виробництва спирту, який у подальшому реалізовували, як легальним виробникам ЛГВ, так і на підпільні виробництва (які зазвичай продають фальсифікат через Інтернет-сайти).

Податкова міліція Офіс великих платників ДФС, ГУ ДФС у Київській області, а також ГУ ДФС у м. Києві провели ряд санкціонованих обшуків, в ході яких виявили у відділенні зливу готової продукції виробничого приміщення заводу, до встановлення електронного лічильника, врізану трубу з краном, до якої приєднано шланг, який виведено із приміщення, де безпосередньо здійснювався необлікований забір спирту.

Нет описания фото.

Встановлено, що за офіційними даними, потужність виробництва заводу складає 20 000 літрів спирту на добу, а під час проведення обшуку, за участі спеціалістів-технологів ГУ ДПС у Рівненській області, встановлено неофіційне збільшення потужностей виробництва до літрів на добу, що у свою чергу надавало змогу підпільного виробництва спирту.

Також, у ході проведених санкціонованих обшуків виявлено та вилучено з незаконного обігу спирту у кількості понад 60 000 літрів на загальну орієнтовну суму понад млн грн, чорнові записи, журнали в’їзду-виїзду автотранспорту, журнал обліку виготовленого спирту та первинну документацію (документи фінансово-господарської діяльності).

Возможно, это изображение (один или несколько человек)

За результатами проведених заходів, співробітники Офісу великих платників податків ДФС, ГУ ДФС у Київській області, а також ГУ ДФС у м. Києві виявили та припинили міжрегіональну злочинну схему по виробництву необлікованого спирту та його реалізацію без відображення у податковій та бухгалтерській звітності.

“Несплата лише акцизного податку, при виробництві необлікованого спирту, становила десятки мільйонів гривен в місяць. Боротьба ДФС з контрафактним алкоголем буде тільки посилюватися. Єдиний вихід для тіньового бізнесу, ставати легальним і працювати в законному руслі.” – зазначив Голова ДФС Вадим Мельник
.
На даний час вирішується питання про накладення арешту на вилучені ТМЦ. Здійснюється досудове розслідування.

Державна фіскальна служба України

You may also like...