На столичній Оболоні затримали чоловіка, котрий поранив з пістолета перехожого

На столичній Оболоні зловмисник у стані алкогольного сп’яніння спричинив вогнепальне поранення місцевому мешканцю. Потерпілого у задовільному стані госпіталізували.

Працівники полку поліції особливого призначення №1, які патрулювали в Оболонському районі, почули три постріли.

Екіпаж терміново розвернувся, поспішив у напрямку, звідки пролунали ці звуки, і дорогою помітив чоловіка, який біг у двори. Правоохоронці кинулися слідом. Втікач зупинився, різко розвернувся, і спецпризначенці зрозуміли, що він тримає у руці пістолет. Поліцейські представилися і в той же час засліпили зловмисника світлом ліхтарика, а відтак затримали його.

У нього вилучили пістолет (спецзасіб), у якому один патрон знаходився в патроннику, ще один патрон – у магазині.

Після цього патруль під’їхав до торгового закладу на проспекті Мінському, біля якого пролунали постріли, і виявив пораненого 38-річного місцевого мешканця. За його показами і свідченнями очевидців, чоловік, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, йшов вулицею і чіплявся до перехожих. Біля магазину у зловмисника виник конфлікт із потерпілим, під час якого 53-річний чоловік дістав зброю і здійснив три постріли. Із вогнепальними пораненнями, місцевого мешканця госпіталізували у задовільному стані.

У зловмисника, який перебував у збудженому стані, імовірно, внаслідок пострілу була травмована рука (ампутована фаланга пальця), тож йому надали необхідну медичну допомогу.

Слідчо-оперативна група Оболонського управління поліції провела огляд місця скоєння злочину, вилучила пістолет, інші речові докази. Зловмисника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про його арешт. Дозвіл на носіння спецзасобу чоловік не мав, за його словами – зброю він знайшов. Правоохоронці встановлюють усі обставини цієї події.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, а відтак розпочато кримінальне провадження. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...