Оголошено про підозру групі осіб, що вербували українців у наркоділери

Зловмисники пропонували роботу кур’єром-експедитором, а насправді змушували людей працювати наркоділерами.

У ході досудового розслідування, яке триває майже чотири роки, слідчі встановили причетність спільників до нових фактів і оголосили про підозру. Фігурантам загрожує до 15 років із конфіскацією майна.

Під час реалізації оперативної інформації співробітники столичної поліції задокументували діяльність злочинної групи з чотирьох осіб, яка протягом 2015-2016 років вербувала мешканців Дніпропетровській, Миколаївській та Харківській областей на роботу у Російську Федерацію. Набір бажаючих відбувався через сайти оголошень та в офісах, де збирали анкетні дані претендентів і готували їх до відправлення до сусідньої держави.

У ході досудового розслідування за підтримки працівників Державної прикордонної служби України правоохоронці встановили, що внаслідок злочинної діяльності угрупування постраждали 12 чоловіків і жінок. Спільники підшукували жертв серед людей з матеріальними труднощами, яким вони купляли квитки на потяг до столиці, контролювали перетин кордону, де їх зустрічали нібито «роботодавці». Ті вже змушували українців виконувати ту роботу, яку доручали. А це – розповсюдження наркотиків, за що у подальшому вони потрапляли у поле зору правоохоронців і зараз там відбувають покарання.

Зараз спільники – двоє братів, кум та друг, перебувають під нічним домашнім арештом. Слідчі встановили нові факти причетності фігурантів до інших епізодів, а відтак за погодженням Київської міської прокуратури оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Подільникам загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...