Окупаційний «голова каховського округу» отримав чергову підозру від слідчих поліції Херсонщини

Минулого року чоловік взяв участь у незаконних виборах до місцевої окупаційної адміністрації, після чого був обраний так званим «головою» незаконного органу влади. Наразі, за погодженням з обласною прокуратурою, слідчі заочно повідомили зловмиснику про підозру в колабораційній діяльності. Зазначимо, що восени 2022 року на розгляд суду вже був скерований обвинувальний акт щодо причетності фігуранта до державної зради та колабораціонізму.

Як розповів заступник начальника слідчого управління поліції Херсонщини Чермен Тускаєв, причетність фігуранта до злочину проти основ національної безпеки України встановили працівники відділу протидії кіберзлочинам в Херсонській області:

«Оперативники з’ясували, що в період з червня по вересень минулого року 40-річний зловмисник, перебуваючи в окупованій Каховці, добровільно вирішив взяти участь у незаконних виборах. Він, як «кандидат у депутати» від політичної партії держави-агресора «єдіная росія», взяв участь у псевдовиборах до так званої «ради депутатів каховського муніципального округу херсонської області І-го скликання».

Також поліцейські, у тому числі із використанням можливостей фахівців кримінального аналізу обласного главку, встановили, що за результатами псевдоголосування та рішення так званої «каховської територіальної виборчої комісії» фігурант був обраний депутатом. А 19 вересня 2023 року в Каховці вже відбулось перше засідання псевдоради, на якій зловмисник був обраний так званим «головою каховського муніципального округу херсонської області» строком на 5 років.

«Працівники слідчого управління обласного главку поліції кваліфікували дії псевдоголови за ознаками частини п’ятої статті 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі йому, за погодженням з обласною прокуратурою, заочно повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої», – зазначив Чермен Тускаєв.

Нагадаємо, що на початку жовтня 2022 року правоохоронці Херсонщини вже скерували до суду обвинувальний акт щодо фігуранта у його причетності до державної зради та колабораціонізму.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

You may also like...