Під час спецоперації затримано «вора в законі» з Грузії, який втік з колонії на Чернігівщині

30-річний уродженець м. Тбілісі намагався незаконно перетнути державний кордон України та Молдови в місті Могилів-Подільський. В Україні зловмисник відбував покарання за вчинення двох тяжких злочинів – умисного вбивства та насильства щодо працівника правоохоронного органу. В колонії затриманий виконував роль «смотрящого» та підозрювався у встановленні та поширенні злочинного впливу.

Встановлено, що з «Менської  виправної колонії»  затриманий втік 26 лютого. Протягом двох тижнів він переховувався від правоохоронців та планував покинути територію країни.

На зображенні може бути: 1 особа та татуювання

Після отримання інформації про те, що  втікач перебуває в одному із прикордонних міст Вінниччини, була проведення спеціальна операції працівниками поліції  по його затриманню. Наразі зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

На зображенні може бути: 2 людини, татуювання та текст

За цим фактом слідчим розпочато розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.393 Кримінального кодексу України (Втеча з місця позбавлення волі або з-під варти). Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 8 років.

Поліція продовжує працювати в умовах воєнного стану, забезпечувати публічну безпеку та правопорядок, документувати та виявляти злочини. Ті хто порушує закон – невідворотно понесуть покарання.

Відділ комунікації поліції Вінницької області

You may also like...