Під Києвом застрелили столичного бізнесмена, якого активіст С14 Мазур звинувачував у замаху

Київського бізнесмена Ігоря Плекана, якого у націоналістичній організації “С14” називали організатором замаху на координатора Сергія Мазура, розстріляли під Борисполем.

Про це ввечері 23 липня повідомив телеканал ICTV.

Під Києвом розстріляли столичного бізнесмена, якого активіст С14 Мазур звинувачував у замаху

Фото: novynarnia.com

Повідомляється, що 44-річний київський бізнесмен, віце-президент боксерського клубу Ігор Плекан разом з 7-річним сином їхав на дачу в селі Артемівка Бориспільського району, коли неподалік залізничного переїзду невідомі вискочила з кущів і почали впритул розстрілювати машину з автоматів.

“У чоловіка влучили щонайменше чотири кулі, проте він зміг з’їхати з дороги у поле, проїхав ще 300 м і зателефонував дружині. Весь цей час поряд був син, якого дивом не поранили. Кілери дали переляканому хлопчику шанс на порятунок і наказали тікати якнайдалі”, – йдеться у сюжеті.

Хлопчик побіг додому, а потім показав матері, де шукати батька. Проте рятувати його було запізно – поранення були смертельними.

Дружина бізнесмена розповіла, що погрози від невідомих надходили регулярно, але чоловік весь час її заспокоював.

В ГО “Основа майбутнього” (наступниця “С14”) заявили, що вбитий – організатор замаху на їхнього активіста Мазура.

Нагадаємо, в ніч на 10 жовтня 2018 року у квартиру лідера С14 Мазура в Борисполі кинули вибуховий пристрій. Постраждав батько активіста, він був госпіталізований. Після інциденту Мазур заявив, що його шукали невідомі за кілька днів до вибуху.

Раніше Сергій Мазур в січні 2020-го розповідав в інтерв’ю “Главкому”, що замах на нього організував Ігор Плекан.

“Не можу сказати, що він великий кримінальний авторитет, але в нього є своє умовне кілерське бюро. Він паралельно займається “кришуванням” гральних автоматів, незаконних наливайок … Я би про цю особу міг багато більше розказати, але якщо коротко, у нього є банда, яка займалася абсолютно всім. І таке замовлення вже не вперше доходить до нього із Росії”, – розповів активіст.

За словами Мазура, саме банда Плекана в 2017 році кинула гранату під Кабміном, коли поранили родину героя України керівника роти снайперів 79 десантної бригади Валерія Чибінєєва.

Коментуючи повідомлення про вбивство Плекана, Мазур заявив, що після замаху на нього були затримані виконавці, але про організатора і замовника злочину не йшлося.

“І от учора я дізнався, що організатора Ігоря Плекана розстріляли невідомі особи. І частину з цих «невідомих» я по прізвищам знаю. Це конкретні поліцейські, які попри всі докази і обіцянки не затримали його ще півтора роки тому і не зберегли тим самим вбивці життя”, – написав активіст у “Фейсбуці”. // LB.ua

You may also like...