Посадовця Головного управління Держгеокадастру на Київщині затримано на 48,5 тис грн хабара

За процесуального керівництва прокуратури Київської області спільно зі співробітниками СУ ГУНП в Київській області та ДСР Нацполіції України затримано начальника міськрайонного управління у Києво-Святошинському районі та м. Ірпені Головного управління Держгеокадастру в Київській області та його спільника за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, начальник міськрайонного управління, використовуючи своє службове становище, в процесі оформлення документації на земельні ділянки, просив надати неправомірну вигоду в сумі 48 500 грн.

На Львівщині СБУ затримала податківця за систематичне хабарництво ...

Так, посадовець запропонував заявнику варіант, при якому він може не чинити бюрократичних перешкод та пришвидшити реєстрацію 97 земельних ділянок в разі передачі йому грошових коштів у розрахунку по 500 грн за кожну земельну ділянку. При цьому, з метою конспірації своїх неправомірних дій, залучив пособника, з яким безпосередньо необхідно було контактувати.

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії, затриманим у хабарництві готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

You may also like...