Повідомлено про підозру чоловіку, який ошукав киянина на суму понад 45 000 гривень

Зловмисник обіцяв потерпілому зробити ремонтні роботи в будинку, але після отримання коштів перестав виходити на зв’язок. Оперативні працівники встановили особу підозрюваного та його місце проживання. За вчинення шахрайських дій чоловіку загрожує до трьох років обмеження волі.

До поліції Києва надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що його ошукав чоловік, який мав виготовити та встановити дерев’яні сходи в його будинку. Заявник розповів, що він перерахував на картку майстра понад 45 000 гривень, необхідних нібито на закупівлю матеріалів, а також за роботу. Після цього зловмисник перестав відповідати на телефонні дзвінки.

Возможно, это изображение 1 человек и текст

Як розповів начальник відділу дізнання Дніпровського управління поліції Семен Підлужняк, правоохоронці задокументували злочин та розпочали пошук підозрюваного:

«Ми з’ясували, що потерпілий знайшов майстра через оголошення в Інтернеті і, будучи переконаним у добропорядності чоловіка, перерахував на його картку спочатку завдаток, а потім здійснив ще дві транзакції на загальну суму понад 45 000 гривень. Натомість зловмисник обіцяної роботи не виконав, а гроші витратив на власні потреби».
Оперативні працівники відділу поліції № 2 Дніпровського управління поліції провели низку розшукових заходів і встановили особу порушника. Ним виявився раніше не судимий мешканець Донецької області, 1977 року народження.
«За цим фактом під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва ми повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України — шахрайство. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі. Наразі триває досудове розслідування», — зазначив Семен Підлужняк.

You may also like...