Працівника Нацполіції та мешканця Києва судитимуть за вчинення хуліганських дій

Генеральною прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактами хуліганських дій, вчинених оперуповноваженим Департаменту карного розшуку Національної поліції України та мешканцем м. Києва.

Розслідуванням встановлено, що 06.04.2019 вказані особи, перебуваючи в громадському місці у м. Києві, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень, нанесли тілесні ушкодження потерпілому, мешканцю міста Києва, після чого з місця скоєння злочину зникли.

Прокурорами Генеральної прокуратури ознайомлено учасників кримінального провадження з матеріалами досудового розслідування. 20.09.2019 обвинувальний акт стосовно оперуповноваженого Департаменту карного розшуку Національної поліції України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство), а також мешканця міста Києва у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України скеровано до Дарницького районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

You may also like...