«Продавав» неіснуючі автомобілі для потреб ЗСУ — лозівчанина судитимуть за шахрайство

Лозівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 31-річного чоловіка за фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України).

За даними слідства, мешканець м. Лозова, раніше неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів, знову порушив закон. Чоловік, знаючи про великий попит військових та волонтерів, що надають допомогу українським військовослужбовцям, на автомобілі для виконання бойових завдань, вирішив заробити на цьому.

Зловмисник розміщував в інтернеті фейкові оголошення про продаж позашляховиків. Фактично ж автомобілів він не мав, як і наміру укладати чесну угоду.
Коли на оголошення шахрая відгукувались потенційні покупці, його спільник узгоджував з ними деталі покупки і повідомляв про необхідність внесення передоплати. Одразу після зарахування грошей на картку «продавець» переставав виходити на зв’язок.

Усього встановлено 13 потерпілих від дій шахрая. Усі вони — українські військовослужбовці. Загальна сума матеріальної шкоди складає майже 1,2 млн грн.

Наразі чоловік перебуває під вартою. Обвинувальний акт стосовно нього розглядатимуть у Лозівському міськрайонному суді Харківської області.
Тривають слідчі дії для встановлення особи спільника обвинуваченого.

Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно з Лозівським РВП ГУНП в Харківській області.

Обвинуваченому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...