Росія більше не буде отримувати авторські виплати з України

Російська компанія заявляла себе власником прав на музичні твори на території України великої кількості артистів.

Згідно з рішенням суду, тепер з України припиниться відтік роялті та платежів за авторські права до Росії. Верховний Суд визнав недійсною угоду з російським правовласником ТОВ “ОЛЛ Мюзік Паблішинг”, з якою взаємодіяло українське підприємство “Світова музика”. Відповідну постанову Верховного Суду оприлюднено у реєстрі.

Українська радіостанція "Хіт FM" зупинила спробу двох підприємств стягувати кошти з вітчизняних радіомовників / фото: ua.depositphotos.com

Фото: ua.depositphotos.com

Компанія заявляла себе власником прав на музичні твори на території України великої кількості артистів (зокрема музичний каталог Kobalt Music).

Українська радіостанція “Хіт FM” зупинила спробу цих двох підприємств стягувати кошти з вітчизняних радіомовників на користь російської компанії. Таке рішення унеможливило опосередковане вимивання коштів на спонсорування війни Росії проти України.

Ще одна радіостанція Мелодія FM теж подала подібний позов. Подібна справа буде розгляданута Верховним судом уже 27 вересня. Директор радіостанції Тетяна Фролова висловила сподівання, що і у випадку з Мелодією FM суд “прийме єдино вірне та справедливе рішення на користь української радіостанції”. За її словами, не можна “дозволяти побічно російським компаніям виводити кошти з України”.

Розрив юридичних стосунків з РФ

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту, підготовлений за матеріалами ДБР, та стягнув в дохід держави 100% корпоративних прав ТОВ “АЕРОК”, кінцевим власником яких є Група ЛСР російського олігарха Андрія Молчанова.

Як йдеться в повідомленні Державного бюро розслідувань, компанія “АЕРОК” володіє двома газобетонними заводами в Україні в Обухові та Березані Київської області. У травні минулого року ДБР встановило, що українське підприємство з виготовлення будівельних матеріалів, підконтрольне російському олігарху Андрію Молчанову. // УНІАН

You may also like...