СБУ і поліція прийшли з обшуками до видання «Думська» в Одесі

В Одесі співробітники поліції та СБУ 10 травня проводять обшуки в будівлі, де розташована редакція регіонального видання “Думська”.

Про це УП повідомляє з посиланням на “Думська“, поліція Одещини, та співрозмовника у в правоохоронних органах.

СБУ і поліція прийшли з обшуками до Думської в Одесі

Фото: Думська

За даними джерела УП, слідчі дії проводяться у справі про організацію рейдерського захоплення 280 га землі біля моря на Одещині, підозру щодо якого раніше оголосили депутату від “Європейської солідарності” в Одеській облраді та його дружині (Микола і Леся Дерев’янко).

Журналісти “Думської” вже заявили про “тиск на вільні ЗМІ”.

У поліції кажуть, що правоохоронці проводять санкціоновані судом слідчі дії.

“Поліцейські не вилучають техніку редакції та жодним чином не перешкоджають роботі масмедіа. Працівники ЗМІ можуть продовжувати свою журналістську діяльність”, – йдеться в офіційному повідомленні поліції Одещини.

Водночас “Думська” заявила, що її співробітників не пускають у будівлю на їхні робочі місця, пояснюючи це таємницею слідства.

Народний депутат Олексій Гончаренко, який раніше заявляв, що за допомогою кримінального переслідування його родичів (Леся Дерев’янко є троюродною сестрою нардепа) Офіс президента здійснює тиск особисто на нього, прибув до приміщення “Думської” і вмикався стрімом в ТГ-каналі видання, вимагаючи пояснень від правоохоронців.

Пізніше “Думська” повідомила, що журналістів пустили на свої робочі місця. “Редакція може нарешті продовжити публікацію новин. Слідчі дії на “Думській” тривають”, – повідомила редакція.

Ще пізніше Гончаренко оприлюднив відео уже в своїх акаунтах у соцмережах, написавши, що правоохоронці покинули офіс “Думської”, “нічого не знайшовши”.

За даними журналістів, навідалися правоохоронці і до голови фракції “Європейська солідарність” в Одеській облраді Михайла Шмушковича.

До 2021 року включно офіційним власником ТРК “Моя Одеса”, якій належить бренд “Думської”, був Шмушкович (наразі власником значиться колишній дипломат і власник видання “Апостроф” Василь Філіпчук).

“Українська правда” звернулася за коментарем до Служби безпеки України.

 

 

You may also like...