СБУ викрила посадовців Одещини на масштабних махінаціях із нерухомістю Мінінфраструктури

Служба безпеки України викрила протиправну діяльність посадовців Одеської філії державного підприємства, що входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України. Будівельно-технічна експертиза засвідчила, що внаслідок протиправних дій державі було завдано збитки на понад 10 млн грн.

За даними слідства, посадовці державного підприємства з обслуговування автотранспортних засобів, зловживаючи службовим становищем, неправомірно передали місцевим підприємцям понад 1000 квадратних метрів офісних та складських приміщень.

Мінінфраструктури наголошує на необхідності пришвидшення експертизи  проектної документації з днопоглиблення Дніпра - Новини - Міністерство  інфраструктури України

Фактично підприємці два роки використовували ці площі для ведення «бізнесу», але оплата за орендну йшла не в дохід держави, а напряму посадовцям цього держпідприємства.

Наразі колишньому виконуючому обов’язки директора філії повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Триває слідство у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 364 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України для встановлення всіх причетних до протиправної діяльності осіб.

Заходи із викриття та документування оборудки проводило УСБУ в Одеській області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

СБУ

You may also like...