Шахрайство на «мертвих душах» на суму майже 5,7 млн грн

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області мешканцю м. Бахмута та двом мешканкам м. Дружківки і м. Слов’янська повідомлено про підозру за ч. ч. 2 та 3 ст. 190 (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство), вчинене повторно, у великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з березня 2019 року по січень 2020 року чоловік отримував від своїх спільниць, які проживають на тимчасово окупованій території Донецької області, копії документів померлих там пенсіонерів, а від працівниці Дружківського МВ Державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції – свідоцтва про їх смерть.

У подальшому зловмисник оформлював у «підкупленого» нотаріуса довіреності нібито від родичів померлих для отримання їх пенсій та грошової допомоги на поховання. Підставою виплати так званим «спадкоємцям» стали підроблені документи. За 11 місяців зловмисники незаконно заволоділи державними коштами на суму майже 5,7 млн грн.

На даний час підозрюваному в організації та одній із співучасниць злочину судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Клопотання щодо інших співучасників перебувають на розгляді суду.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...