Ще одного експосадовця банку підозрюють у розтраті майже пів мільярда гривень

Поліцейські викрили «схему» виведення активів банку шляхом незаконної видачі кредитних коштів фіктивним підприємствам без належного заставного забезпечення. Встановлено, що до злочинної діяльності причетні посадовці керівної ланки банку. Матеріали кримінальних проваджень з обвинувальними актами щодо двох фігурантів справи вже скеровані до суду. Наразі слідчі оголосили про підозру третьому підозрюваному – колишньому заступникові голови правління банку.

Слідчі ГСУ Нацполіції встановили, що експосадовці банку – керівник банку, заступник голови спостережної ради та заступник голови правління- сприяли у наданні кредитів підконтрольним їм товариствам. При цьому відповідні перевірки щодо платоспроможності підприємств – позичальників проводилися формально. Відтак фігуранти здійснили розтрату коштів банківської установи та привласнили понад 476 мільйонів гривень.

ще одному експосадовцю банку повідомлено про підозру у розтраті майже пів мільярда гривень

Матеріали кримінальних проваджень з обвинувальними актами щодо екскерівника банку та колишнього заступника голови спостережної ради вже направлено до суду.

Наразі слідчі ГСУ оголосили про підозру третьому фігуранту справи – колишньому заступникові голови правління банку.

Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають. Оперативне супроводження у кримінальному провадженні здійснюють співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Управління комунікації Національної поліції України 
(за матеріалами Головного слідчого управління НПУ)

You may also like...