Співробітники СБУ викрили на хабарах посадовців Націполіції в різних регіонах країни

Так оперативники спецслужби блокували схему систематичного вимагання хабарів інспекторами сектору реагування патрульної поліції одного з районних відділів Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Співробітники СБУ встановили, що поліцейські налагодили механізм одержання неправомірної вигоди від водіїв за не притягнення до відповідальності за нібито керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Погрожуючи відібрати водійські посвідчення, інспектори поліції вимагали від громадян десять тисяч гривень з транспортного засобу під виглядом сплати штрафу на місці.

На данном изображении может находиться: 1 человек, стоит и на улице

Наразі зловмисникам оголошено підозри в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та вирішується питання щодо обрання мір запобіжних заходів. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших поліцейських, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з викриття зловмисників проводились спільно з Державним бюро розслідувань під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Також співробітники СБУ спільно з військовою прокуратурою та Державним бюро розслідувань викрили на систематичних хабарях старшого оперуповноваженого одного з місцевих підрозділів Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав гроші від мешканця обласного центру за не притягнення до відповідальності за ведення нелегального бізнесу на території Одеси.

Правоохоронці затримали поліцейського згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з міських вулиць під час отримання тисячі чотириста доларів США – чергової суми неправомірної вигоди.

Раніше співробітники СБУ задокументували одержання зловмисником хабаря у розмірі тисяча американських доларів.

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Служба безпеки України

You may also like...