Справу ТЦКшника, який п’яним збив дитину і втік, закрили. Відбудеться штрафом

Дівчинку госпіталізували, а в крові водія виявили всемеро більше за норму алкоголю – 1,43 проміле . Це трапилось наприкінці листопада 2023 року, і тоді справа набула неабиякого резонансу.

Як дізнались «20 хвилин», кримінальне провадження щодо водія, — закрили.

20 листопада 2023 року, нагадаємо, у Чорткові трапилась автопригода. Водій автомобіля збив дитину та втік з місця події. Про це повідомляв очільник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко.

У крові — 1, 43 проміле алкоголю

— Десятирічну дівчинку з тілесними ушкодженнями привіз до лікарні місцевий житель. Чоловік побачив, що дитину збив водій буса і після цього втік, — йдеться у повідомленні пана Зюбаненка.

За словами Сергія Зюбаненка, поліцейські встановили, що аварія трапилася орієнтовно о 18.00 у місті Чортків, поблизу автостанції. Водій невідомого транспортного засобу покинув місце події. Дитина, за попередніми даними, перебувала за дорозі поза межами пішохідного переходу.

Ввечері 20 листопада у поліції повідомили, що встановили водія, який скоїв наїзд на дитину у Чорткові та покинув місце події. Ним виявився 50-річний житель однієї із громад Чортківського району.

— Водій був у стані алкогольного сп’яніння, — повідомляв Сергій Зюбаненко. Чоловіка освідчували у медичному закладі, результат – 1,43 проміле алкоголю в крові, — написав очільник поліції Тернопільщини.

«Водія на місці події не було. Тому ми його давали в розшук», — додав речник Національної поліції в області Сергій Крета.

Кримінальне провадження щодо ДТП за участю службового авто порушили невдовзі після аварії, дізнались журналісти у поліції. А за кілька днів справу передали до ДБР.

Що загрожувало водію

— Зареєстроване кримінальне провадження за ч.1 ст.415 КК України (порушення правил водіння або експлуатації машин), — повідомляла тоді речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко. — Призначені експертизи щодо вмісту алкоголю в крові водія. Після завершення лікування дитини вирішуватиметься питання про призначення судово-медичної експертизи. У разі наявності середньої тяжкості тілесних ушкоджень, водію буде повідомлено про підозру.

Водію загрожувало службове обмеження на строк до одного року або обмеження волі на строк від 1 до 3 років, або тримання у дисциплінарному батальйоні до одного року, або позбавленням волі на строк від 1 до 5 років, пояснила Юлія Шевченко.

У дитини, повідомив «20 хвилин» тоді медичний директор КНП «Чортківська центральна міська лікарня» Денис Хаблак, була діагностовано закрита черевно-мозкова травма і струс головного мозку.

Відбудеться штрафом

У рамках власного розслідування журналісти «20 хвилин» дізнались чимало деталей про підозрюваного  — санітара-стрільця. Він колись працював лісником, навесні позбавлений прав на керування авто за їзду напідпитку. У біографії чоловіка є кримінал та адмінпокарання — зокрема за домашнє насильство. А весною 3023 року суд оштрафував його і позбавив прав керування на рік за п’яну їзду.

— Кримінальне провадження закрите, оскільки завдані тілесні ушкодження були легкого ступеня, за що кримінальної відповідальності, відповідно до законодавства, не передбачене, — повідомила «20 хвилин» 6 березня Юлія Шевченко. — Водночас на винного складено протокол про адміністративне порушення за фактом залишення в небезпеці та водіння в нетверезому стані.

Як дізнались «20 хвилин», після закриття кримінального провадження матеріали скерували до Чортківського відділу поліції, — за місцем скоєння ДТП. Там на винуватця складуть протоколи за ст. 124 і 130 КУпАП — за ДТП і керування у нетверезому стані. За цими статтями передбачене покарання у вигляді штрафу. Долю водія вирішуватиме суд.

«20 хвилин» намагались поспілкуватись з водієм. Для цього телефонували за двома номерами, які журналістам надали знайомі чоловіка. Однак жоден із номерів не був в мережі. Номери телефонів РТЦК, зазначені у різних довідках та на сторінці Гусятинського РТЦК у Фейсбук, також були не в мережі. Тому ми через публікацію пропонуємо водієві висловити свою позицію, а ми її опприлюднимо.

You may also like...