Столичні спецпризначенці затримали раніше судимого чоловіка за скоєння розбійного нападу

Зловмисник накинувся на дівчину та почав її душити. Відібравши у киянки гроші, правопорушник з місця події втік. Однак завдяки оперативному реагуванню правоохоронців – зловмисника швидко затримали з вкраденими речами.

Подія трапилась ввечері на проспекті Степана Бандери Оболонського району столиці. 28-річна дівчина поверталась додому, коли зненацька на неї накинувся чоловік. Зловмисник повалив місцеву мешканку на землю та почав її душити. Коли потерпіла не змогла пручатись, правопорушник вихопив у неї мобільний телефон та гроші.

полиция

Після вчинення нападу розбійник з місця події втік. Містянин, який проходив повз побачив, що незнайомець біжить у бік озера, а дівчина у цей час кличе на допомогу. Киянин намагався зупинити зловмисника, однак правопорушник зник з поля зору чоловіка.

Працівники полку поліції особливого призначення №1, які проїжджали повз, дізнались від свідків про напад на дівчину. Правоохоронці одразу почали відпрацьовувати територію прилеглу до місця скоєння правопорушення. Почувши підозрілий шум у канаві, спецпризначенці спустилися вниз, де затримали зловмисника.

З’ясувалось, що нападник – це 24-річний уродженець Хмельницької області, який раніше мав проблеми із законом.

За даним фактом  розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Молодику оголошено про підозру. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Катерина Поліщук

You may also like...