Столичний прокурор оселився в котеджному містечку, справою якого займалась його ж прокуратура

Він стверджує, що будинок належить його батькові.

Прокурор Київської обласної прокуратури Олександр Гуцуляк, який відповідає за екологічний напрямок, оселився у котеджному містечку, справою якого займалась його ж прокуратура. Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Вартість будинків у котеджному містечко «Вітаград», що розташоване в Ходосівці, за сім кілометрів від Києва, стартує з 18 мільйонів гривень.

Ще до війни, у 2021 році суд арештував низку земельних ділянок, в тому числі і у «Вітаграді», через нібито земельні і природоохоронні проблеми. Але  вже за рік той самий суд скасував арешт на підставі листа Київської обласної прокуратури, в якому йшлося про недостатню кількіть доказів, які б свідчили про порушення природоохоронного законодавства на вказаних ділянках.

А через півроку після цього в котеджному містечку оселився Олександр Гуцуляк, відповідальний за екологічний напрямок прокурор тієї ж обласної прокуратури.

Двоповерховий котедж площею у 180 квадратних метрів, у якому мешкає Гуцуляк, за даними з ресурсів забудовника, коштує близько 18-19 мільйонів гривень.

У той самий час Гуцуляк змінив авто на BMW X5 2022 року випуску. І ділянки під маєтком, і авто записані на його батька.

Сам Гуцуляк переконував, що його робота в прокуратурі жодним чином не пов’язана з переїздом у «Вітаград», а маєток не купувався, а будувався на придбаній його земельній ділянці.

Покупка дев’яти соток у престижному передмісті, за даними з декларації Гуцуляка,  його батькові обійшлася у менше, ніж 200 тисяч гривень — за ціну однієї сотки.

Прокурор заявив, що будувати маєток почали на початку 2023, а заїхав він в нього вже влітку того ж року. Водночас, журналісти-розслідувачі з’ясували, що відповідно до аерознімків сервісу ЛУН та Google Earth Pro, будинок, у якому мешкає прокурор, почали будувати ще восени 2021, а навесні 2022 він вже був готовий. Олександр Гуцуляк в розмові з журналістами пояснив це «магією».

Батько прокурора, Віктор Гуцуляк, у свою чергу, озвучує іншу версію: стверджує,  що ділянку купив ще у 2021-му, але не оформлював, а «домовився із забудовником». При цьому, синові, який в результаті там і оселився, він нібито нічого не розповідав. Тоді ж нібито і почав будівництво. За його словами, він займається бізнесом і може собі це дозволити. Він, до всього, в останній час став також власником ще двох квартир у Києві та в Ірпені.

Разом із тим, за даними журналістів, офіційного заробітку батька прокурора за останні роки було б недостатньо для придбання і нерухомості, і нової автівки. // Дзеркало тижня

You may also like...