Суд не знайшов провини і закрив справу про недостовірну декларацію екс-очільника СБУ Миколаївщини

Центральний районний суд міста Миколаєва не знайшов у колишнього очільника СБУ в Миколаївській області Віталія Герсака умислу щодо внесення неправдивих відомостей в декларацію і закрив відповідне адміністративне провадження – повідомляє сайт судової установи.

Як повідомляє видання “Обозреватель“, раніше, НАЗК виявило недостовірні відомості у декларації Віталія Герсака, начальника Управління Служби безпеки України в Миколаївській області та скерувало обґрунтований висновок до Національного антикорупційного бюро України.

Суд не знайшов провини і закрив справу про недостовірну декларацію екс-очільника СБУ Миколаївщини

Згідно з протоколом, посадовцем в декларації було вказано дохід дружини у сумі 600 000 гривень, а сама вона задекларувала дохід у сумі 796 625 гривень. Різниця між відомостями склала 196 625 гривень.

Прокурор вимагав призначити Герсаку стягнення у вигляді штрафу у межах санкції зазначеної статті (від 17 000 грн до 42 500 грн).

Герсак у суді пояснив, що вніс відомості до щорічної декларації за 2019 рік щодо доходу його дружини на суму 600 тисяч гривень, ґрунтуючись на інформації, яку вона надала. Будь-якого умислу на приховування або зазначення недостовірних відомостей він начебто не мав. Суд повідомляє, що ці пояснення матеріалами справи та прокурором в судовому засіданні не були спростовані.

Окрім того, судом було враховано, що відсутність у діях останнього корупційної складової додатково підтверджується відомостями ГУ ДПС у м. Києві на запит НАЗК, згідно з якими дружина екс-посадовця, здійснюючи підприємницьку діяльність подала податкову декларацію за 2019 рік, де задекларувала суму доходу у розмірі 796 625 гривень.

За такого, суд постановив закрити провадження у справі про вчинення адміністративного правопорушення щодо екс-начальника УСБ України в області, у зв’язку з відсутністю у його діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 172-6 КУпАП.

You may also like...