Суд призначив покарання керівнику нічного розважального закладу за роботу під час карантину

Червонозаводський районний суд м. Харкова визнав винним у порушенні правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним хворобам, керівника нічного розважального закладу та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тис. грн (ч. 1 ст. 325 КК України).

За інформацією в. о. заступника керівника  Харківської місцевої прокуратури №5 Максима Шовкопляса, досудовим розслідуванням встановлено, що 19 липня 2020 року керівник одного з нічних розважальних закладів в період з 23 до 7 години організовував його роботу, надаючи послуги громадського харчування.

Таким чином зазначеною особою порушено вимоги постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. №211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” та від 20 травня 2020 р. № 392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, прийнятими відповідно до ст. 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», якими заборонено роботу після 23-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо).

Вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...