Суддя підозрюється у винесенні неправосудного рішення для заволодіння нерухомістю в Києві

Прокуратура спільно з СБУ припинили діяльність злочинної організації, пов’язану із незаконним відчуженням об’єктів нерухомості в місті Києві, до якої, як вважає слідство, причетний був суддя.

За даними слідства, учасники угруповання використовували підроблені документи, несанкціонований доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та рішення судів, які у подальшому були скасовані.

За результатами таких дій упродовж 2017-2019 років у столиці відчужено 3 земельні ділянки, 8 квартир, 2 будинки, 33 паркомісця та гараж.

У цьому провадженні прокуратура оголосила підозру судді за ч. 1 ст. 375 КК України (постановлення завідомо неправосудного рішення судді). Стосовно ще шістьох підозрюваних застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та домашнього арешту. Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Генеральна прокуратура України

You may also like...