Судитимуть посадовця Міненерговугілля, який схилив іншу особу до надання хабаря

Встановлено, що у серпні 2019 року підозрюваний схилив іншу службову особу колишнього Міністерства енергетики та вугільної промисловості України до надання неправомірної вигоди працівникам правоохоронних органів за непритягнення до відповідальності за виявлені порушення в щорічній декларації про доходи.

Співробітники Головного слідчого управління Національної поліції України закінчили досудове розслідування та направили до суду затверджений прокурором Офісу Генерального прокурора України обвинувальний акт відносно виконувача обов’язків директора одного з департаментів Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Слідство встановило, що підозрюваний, використовуючи можливості посади, яку він обіймав, був обізнаним про листи на адресу Міністерства з правоохоронних органів щодо перевірки законності поданих працівниками щорічних декларацій про отримані доходи. Відтак він схилив службову особу Міністерства до надання неправомірної вигоди працівникам правоохоронних органів за непритягнення до відповідальності за виявлені в щорічній декларації про доходи порушення.

Посадовцю інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років з конфіскацією майна.

Управління комунікації  Національної поліції України
(за матеріалами Головного слідчого управління)

You may also like...