У Чернігові лікарів-наркологів підозрюють у видачі незаконних рецептів на придбання наркотичних засобів

За процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури повідомлено про підозру лікарям, які незаконно реалізовували лікарські рецепти на придбання наркотичних засобів. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 2 ст. 319 КК України.

За даними слідства, лікарі – наркологи одного з медичних центрів міста Чернігова здійснювали незаконну видачу рецептів на придбання наркотичних засобів мешканцям міста, які до них зверталися, тим самим порушуючи встановлені правила відпуску та торгівлі наркотичними засобами. Вартість одного такого рецепту складала 500 гривень.

На підставі виданих лікарями рецептів, жителі Чернігова незаконно купували наркотичні засоби в аптеках міста.

В ході проведеного обшуку приміщення медичного центру працівниками правоохоронних органів вилучено грошові кошти, медичні картки амбулаторних хворих, рецептурні бланки, печатки, штампи, щоденники з записами та комп’ютерну техніку.

Кримінальним кодексом України за дані злочини передбачено покарання до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому законом і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

You may also like...