У хабарництві викрили реєстратора Черкаської міської ради

За «винагороду» службовець зареєстрував право власності на нерухомість за померлою особою.

Викрили протиправну діяльність оперативники управління стратегічних розслідувань в Черкаській області спільно зі слідчими поліції області.

Учора, 13 січня, поліцейські затримали службову особу під час одержання 1500 доларів США неправомірної вигоди за безперешкодну реєстрацію права власності на житловий будинок за померлою особою. Окрім того, процедура здійснювалась за відсутності оригіналів правовстановлюючих документів та з порушенням низки норм законодавства.

Держреєстратора затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення підозри за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За вимагання та отримання неправомірної вигоди чинним законодавством передбачена відповідальність – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Черкаська обласна прокуратура.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...