У Харкові повідомили про підозру організатору стійкого злочинного об’єднання, члени якого заволоділи грошовими коштами бюджету Харкова

Внаслідок неправомірних дій підозрюваного на рахунок підприємства-підрядника були надлишково перераховані бюджетні кошти Харківської міської ради в сумі понад 800 тисяч гривень.

Слідчі поліції Харківської області за процесуального керівництва прокуратури Харківської області та оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Харківській області викрили 40-річного харків’янина, який утворив і очолив організовану групу для заняття злочинною діяльністю.

До складу угруповання зловмисник, використовуючи наявні в нього корупційні зв’язки в Департаменті житлового господарства Харківської міської ради, залучив заступника директора Департаменту і директора суб’єкта господарювання приватної власності.

Фігуранти протягом 2019-2020 років заволоділи публічними коштами бюджету міста Харкова, чим вчинили кримінальні злочини, кваліфіковані слідчими за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що організована група у складі організатора, заступника директора Департаменту житлового господарства Харківської міської ради та директора суб’єкта господарювання приватної власності, діючи за єдиним планом кримінального збагачення, заволоділи бюджетними коштами під час виконання робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків на території Харкова.

Зловмисники вносили до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про марку і вартість встановленого обладнання.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Вчинення вищевказаних злочинів карається тюремним ув’язненням на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Досудове розслідування триває.

Національна поліція України

You may also like...