У Харкові судитимуть угруповання серійних крадіїв на чолі з так званим «смотрящим»

Обвинувачені «спеціалізувалися» на квартирних крадіжках та «працювали» на території центральних і східних областей. На їхньому рахунку – дев’ять епізодів злочинної діяльності.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Харківській області та слідчі слідчого управління обласної поліції, організував діяльність угруповання 45-річний раніше засуджений чоловік. Перебуваючи у СІЗО, отримав статус так званого «смотрящого» за одним із корпусів. У стінах спецустанови він організував незаконний канал постачання заборонених речей, контролював їх розподіл серед утриманців СІЗО, а також збирав гроші за спокійне перебування в установі.

Після того, як вийшов із СІЗО, він організував діяльність злочинної група, котра «спеціалізувалася» на квартирних крадіжках. До її складу увійшли вихідці з інших країн та мешканці різних областей України. Двоє з них уже мають кримінальний досвід та були засуджені за вчинення крадіжок і розбійних нападів.

У листопаді минулого року лідера угруповання та його трьох спільників поліцейські затримали одразу після скоєння квартирної крадіжки. Вже доведено їхню причетність до серії крадіжок на території Дніпропетровської, Полтавської та Харківської областей.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт за погодженням із Харківською обласною прокуратурою стосовно учасників стосовно міжрегіональної організованої злочинної групи скеровано до суду. Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Також дії лідера угруповання кваліфіковані за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу ) КК України.

За скоєне обвинуваченим може загрожувати до дванадцяти років позбавлення з конфіскацією майна.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

You may also like...