У Києві чоловіку повідомили про підозру в пограбуванні знайомого

Порушник у приміщенні кафе вихопив із рук чоловіка телефон та втік, але вже за декілька хвилин його затримали правоохоронці. Тепер йому загрожує до шести років в’язниці.

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що невідомий відібрав мобільний телефон у відвідувача кафе на вулиці Лісній, що у Дарницькому районі. За вказаною адресою прибули слідчо-оперативна група та екіпаж патрульної поліції.

Возможно, это изображение (1 человек и на открытом воздухе)

Під’їжджаючи до місця події, правоохоронці помітили чоловіка, який біг у сторону зупинки громадського транспорту та був схожий за описом на правопорушника. Поліцейські оперативно наздогнали невідомого та зупинили для перевірки.

Під час поверхневого огляду співробітники поліції виявили у чоловіка мобільний телефон та документи потерпілого. Поліцейські з’ясували, що грабіжник попросив знайомого позичити гроші, але отримав відмову. Після цього вихопив із рук чоловіка телефон, забрав зі столу його документи та втік.

Слідчо-оперативна група вилучила речові докази, а зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився уродженець Миколаївщини, 1982 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів та незаконне зберігання наркотичних речовин.

Слідчим відділом розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, вчинений повторно, та ч. 3 ст. 357 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочинів, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловіку загрожує до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...