У Києві молодика затримали за пограбування пенсіонерки

Зловмисник вихопив із рук перехожої сумку, в якій знаходились гроші та документи. Однак скористатися награбованим нападнику завадили працівники полку особливого призначення № 1, які за лічені хвилини розшукали його та затримали з речовими доказами.

До чергової частини Дарницького управління поліції зателефонувала 65-річна жінка із повідомленням про те, що біля будинку на проспекті Григоренка її пограбували. На виклик негайно виїхала слідчо-оперативна група, а патрулі розпочали відпрацювання території за отриманим орієнтуванням з прикметами зловмисника.

На місці потерпіла правоохоронцям розповіла про те, що поверталася додому. Раптом до неї підбіг невідомий, вихопив із рук сумку та побіг у двори. У ході огляду прилеглої території працівники полку особливого призначення № 1 помітили біля одного із будинків хлопця, ззовні схожого за описом, який намагався сісти у таксі.

Для перевірки спецпризначенці його зупинили і попросили показати вміст кишень. Згодом потерпіла впізнала молодика, а також гроші та особисті речі, які вилучили в нього під час поверхневого огляду. Сумку знайшли у під’їзді, де нападник залишив її після того, як забрав із неї цінності.

18-річного зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він – місцевий мешканець, який раніше у поле зору правоохоронців не потрапляв. Речові докази вилучили та повернули власниці.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Затриманому оголошено про підозру та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...