У Києві на одержанні $2 тис. хабара затримано посадовця КМДА

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва на одержанні неправомірної вигоди затримано начальника управління Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю м. Києва КМДА (ч. 3 ст. 368 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, посадовець КМДА висловив вимогу громадянину щодо надання неправомірної вигоди за невжиття відповідних заходів реагування на порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил, можливо допущених при проведенні реконструкції нежитлового приміщення по вул. Крутий узвіз у Києві.

Возможно, это изображение (1 человек)

07.10.2021 посадовця затримали одразу після одержання 2000 доларів США неправомірної вигоди.

За місцем роботи затриманого триває обшук.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

У межах слідства встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетними до вказаного корупційного злочину.

Заходи з викриття проводилися прокурорами спільно зі слідчими Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження ГВ БКОЗ ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська міська прокуратура

You may also like...